dinsdag 10 mei 2011

13 de april lengte, breedte en hoogte in Utrecht

Op 13 april was de opdracht om het centraal museum, Rietveld huis, de tentoonstelling over het nieuwe centraal station en een gebouw naar keuzen bij ons de bibliotheek op het uithof te vergelijken en vervolgens je mening er over te geven.
In het centraal museum gaat het er allemaal op hoe je verhoud tot de tekeningen en de voorwerpen die er staan. De meeste zijn zo opgehangen dat het moeilijk is om zig er naar te verhouden. En vooral door dit blok in deze ruimte was het moeilijk om te verhouden, maar hier door had je wel verschillende effecten.
Het centraal station word in het algemeen te zeggen groot. Met veel open ruimtes waar veel mensen in terecht kunnen.


In de biblotheek van het uithof is er een grote wissel werking tussen de ruimtes. Eerst als je de trap hebt opgelopen kom je in een hele groten ruimte. Als je verder loopt kom je ruimtes tegen die meer beschut zijn waar je dus kunt lezen. En de roeten er door heen gaat steeds van groot naar klein en weer terug.


In het Rietveld huis mocht je geen foto's maken, maar het is speciaal hoe de verplaatsbare meuren spelen met de ruimte. Dit alles kan je het beste ervaren boven op de trap. Waar je de hele boven verdieping kan ervaren of helemaal kan afstuiten



Geen opmerkingen:

Een reactie posten